В столицата на Гърция, Атина, ще бъдат инсталирани нови камери, които ще наблюдават за нарушения по пътищата. Освен това, в страната се планира и двойно увеличение на глобите за нарушения.

Гръцката столица въвежда нови мерки за контрол на трафика, като увеличава броя на камерите за наблюдение по пътищата. Тези камери ще помагат за откриване на нарушения и ще допринесат за по-голяма безопасност на пътя. С цел по-ефективен контрол министерството на транспорта планира да постави общо 4000 нови камери в цялата страна.

Контролът на трафика ще бъде засилен и с използването на дронове за наблюдение. Глобите за нарушения също ще се увеличат, като при превишаване на скоростта ще се налагат по-високи санкции. Планира се и въвеждането на ограничение на скоростта в градовете до 30 км/час, което е практика в много други европейски страни.

Ако надвишите позволената скорост с 20 километра в час, ще бъдете глобени с 40 евро, а ако надвишите с повече от 20 километра в час, глобата ще бъде 100 евро. Тези глоби ще бъдат удвоени.

Тези мерки са насочени към подобряване на обществената безопасност и намаляване на пътните произшествия. Всички водачи трябва да спазват правилата на пътя и да бъдат внимателни, за да предотвратят нарушения и нещастни случаи.

#автосервиз #avtoservice #autoservice #диагностика #diagnostika #горивна и запалителна система #gorivna I zapalitelna Sistema #стартери #starteri #генератори #generatori #ходова част и трансмисия #hodova chast i transmisia #ремонт на двигател #remont na dvigatel #газови уредби #gazovi uredbi

Leave a Comment